تفاوت شرکت های تجاری و مدنی

تعریف شرکت های تجاری و مدنی

 شرکت در اصطلاح حقوقی اجتماع تعدادی از افراد است که فعالیت خاصی اعم از تجاری، فرهنگی و اجتماعی را انجام می دهند .

شرکت های تجاری از دو یا چند شخص حقوقی و حقیقی برای انجام کارهای تجاری تشکیل شده اند که هدف این شرکت ها به دست آوردن سود است . اما در کنار شرکت های تجاری، شرکت های مدنی نیز وجود دارند که هدف این شرکت ها فعالیت های تجاری نیست . شرکت های مدنی بین دو یا چند نفر تشکیل می شوند و هر یک از اعضاء در سود و زیان شرکت سهیم هستند . شرکت های مدنی خود شامل شرکت های انتفاعی و شرکت های غیر انتفاعی هستند .

تفاوت شرکت های تجاری و مدنی

  • شخصیت های حقوقی : شرکت های تجاری دارای شخصیت های حقوقی هستند اما در شرکت های مدنی شخصیت حقوقی عنوان نشده است .
  • نمایندگی شرکت : مدیران شرکت های تجاری دارای شریک هستند و وکالت شرکت را در زمان مسئولیت بر عهده دارند . در صورتی که در شرکت های مدنی به این صورت نیست .
  • موضوع و هدف شرکت : موضوع و هدف شرکت های تجاری با مدنی تفاوت دارد .
  • ثبت شرکت : شرکت های تجاری باید ثبت شرکت کنند و شماره ثبت دریافت کنند . اما در شرکت های مدنی نیاز به ثبت شرکت نیست و هیچ اجباری برای ثبت شرکت وجود ندارد .
  • اقامتگاه و تابعیت : شرکت های تجاری دارای اقامتگاه و تابعیت مملکتی هستند، اما در شرکت های مدنی در مورد اقامتگاه و تابعیت مملکتی قانونی گفته نشده و امری ضرروی نیست .
  • انحلال : انحلال در شرکت های تجاری بر اساس قانون تجارت صورت می گیرد . در صورتی که شرکت های مدنی با تقاضای افراز و تقسیم اموال از طرف هر یک از شرکاء منحل می گردند .
  • ورشکستگی : طبق قانون تجارت، ورشکستگی به شرکت های تجاری تعلق دارد، در جایی که طبق قانون مدنی شرکت های مدنی با از دست دادن سرمایه و ایجاد بدهی به اشخاص ثالث مشمول عسر و حرج می گردند .

جمع بندی

امیداریم توضیحات داده شده در خصوص تفاوت شرکت های تجاری و مدنی برای شما مفید بوده باشد . در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیش تر می توانید با شماره 02188882588 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید از طریق چت آنلاین و یا جلسه حضوری با مشاوران با تجربه و حرفه ای ثبت کیا، در این خصوص صحبت کنید .

آدرس موسسه ثبت کیا : تهران – ولیعصر – بالاتر از ونک – کوچه شریفی – پلاک 55 – واحد 13